De GROTE time-management uitdagingen van ondernemers (1)

Als er een groep is die slim met tijd om moet gaan dan zijn het de MKB ondernemers wel. Met een vast salaris merk je het niet direct in je portemonnee als je niet effectief aan het werk bent. Maar als jouw inkomen 100% afhangt van hoe slim jij jouw tijd en geld besteedt, dan is het essentieel hier aandacht te besteden aan time-management. Sterker nog veel MKB ondernemers gaan kopje doordat ze met de verkeerde dingen bezig zijn. Er zijn vele manieren om tijd te verspillen, maar er zijn een aantal time-management uitdagingen die ik keer op keer tegenkom in mijn coachingsgroepen met MKB ondernemers. Hieronder alvast 3 time-management uitdagingen.

Time-management uitdaging: Beslissingsverlamming

Het komt gelukkig niet zo heel veel voor, maar MKB ondernemingen die er last van hebben hebben er dan ook flink last van: bedrijven waarin iedereen beslisser is. Eén cliënt heeft hier bijzonder veel last van. Door het zeer idealistisch en bijna naïef beeld van “leiding” geven, hebben zij last van beslissingsverlamming. Iedereen beslist mee… Dit klinkt voor sommigen misschien leuk maar een schip is al lastig te besturen met 1 kapitein. Laat staan een heel schip met kapiteins. Nee, wil een MKB ondernemer effectief zijn, dan zal hij in staat moeten zijn om zelf knopen door te hakken. Hoe vervelend dat soms ook is.

Wees eerlijk naar jezelf: kan jij goed knopen doorhakken? Weet jij jouw bedrijf de goede kant op te leiden? Of stel je beslissingen uit?. Bang om de verkeerde te maken. Blijf je alle plussen en minnen tegen elkaar afwegen tot je een ons weegt of wil je volledige consensus in jouw bedrijf?Ben je een kunstenaar in plannen en ideeën bedenken, maar doe je er als het er op aan komt niets mee? Dan heb je waarschijnlijk last van beslissingsverlamming en bereik je niet het maximale met jouw bedrijf.

Time-management uitdaging: Uitstelgedrag

Iemand vertoont uitstelgedrag als hij/zij structureel dingen uitstelt,
zonder dat daar echt een goede reden voor is.

Uitstelgedrag verspilt enorm veel tijd, verspilt veel van jouw energie en veel goede ideeën worden hierdoor nooit ten uitvoer gebracht. Een gemiste kans!.

Heb je last van uitstelgedrag, dan wordt er veel tijd besteed aan het nadenken over, of het zorgen maken om, de dingen die je nog moet doen. Hierdoor besteed jij jouw tijd niet effectief. De 2 meest voorkomende redenen waarom mensen belangrijke dingen uitstellen zijn: iets niet leuk vinden of iets moeilijk vinden.

Maar als dat dingen zijn die bedragen aan het succes van jouw bedrijf, dan mag dat NOOIT de reden zijn om het niet te doen. Alleen als het niet bijdraagt aan jouw doelen, hoef je het niet te doen. Strikt genomen zou je het NIET MOGEN doen. Streep het dan dus van jouw lijst.

Heb je last van uitstelgedag? Zorg dat je een manier vindt om daar vanaf te komen. Werk aan jouw zelfvertrouwen of aan jouw time-management vaardigheden.

Time-management uitdaging: te veel tijd besteden op internet.

Telefoon, email, internet. Alle drie handig. Alle drie hebben ze een duidelijk nut. Maar meteen ook een grote verspiller, en dus time-management uitdaging ,voor veel ondernemers en managers. Het kunnen jouw concentratie verbreken en het is eenvoudig om er zonder reden veel tijd aan kwijt te zijn. VEEL ONDERNEMERS EN MANAGERS KRIJGEN AL GAUW 3x ZOVEEL GEDAAN als ze deze middelen beter leren inzetten.

Om het maximale uit jouw tijd te halen is het belangrijk altijd bewust te zijn van wat je ermee bereiken wil. Als je dat niet voor ogen houdt is het makkelijk om af te dwalen. En het is zo makkelijk om aan jezelf te verkopen dat je hard gewerkt hebt, terwijl de dingen die je gedaan hebt in werkelijkheid helemaal niets heeft bijgedragen aan het bereiken van jouw doelen.

Internet is overigens een medium apart. Er zijn mensen die het internet afstruinen om:

  1. vragen beantwoord te krijgen, omdat ze de vragen niet durven te stellen aan collega’s of
  2. zoeken naar “gratis” hulp, omdat ze te te pinnig zijn om geld uit te geven aan goede hulp.

MAAR vind maar eens GOEDE informatie die je kunt gebruiken om jouw bedrijf succesvoller te krijgen. Het kost zeeën aan tijd en dan moet je nog maar eens hopen dat het werkt. VALSE ZUINIGHEID.

En het kost je klauwen vol met geld! Het internet is een geweldige database met informatie. Maar het probleem van internet is dat iedereen er maar wat op kan knallen. En dat gebeurt dus ook. Internet staat vol met onzin. Vind daar maar eens de waardevolle, bewezen informatie tussen. Dat is de bekende speld in de hooiberg. Je gaat toch ook geen uren zoeken naar een speld. Je koopt een nieuwe. Dat is veel goedkoper! Reken maar eens uit wat JOU al die uren struinen op internet gekost heeft! Je kunt jouw tijd wel beter besteden.

Train jouw mensen elkaar dingen te vragen, hoe dom de vraag ook lijkt. Huur een goede partij in als je geen verstand hebt van marketing (het is zelfs een goede investering als je denkt er wel wat verstand van te hebben). Neem een goede partij in de armen om jou de effectieve marketing technieken te leren die jouw bedrijf succesvoller te maken.

Wees wijs met tijd.

Tot zover. Volgende keer meer tijd- en geldverslindende time-management uitdagingen.

Link To This Page
1. Click inside the codebox
2. Right-Click then Copy
3. Paste the HTML code into your webpage
codebox
powered by Linkubaitor
Share

Geen gerelateerde berichten.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.

CommentLuv badge